Biträdande forskare

Publiceringsdatum: 2024-12-09

Söker du efter ett jobb inom naturvetenskap-sektorn? Ett spännande jobb som civilingenjör, bioteknik hos Göteborgs Universitet väntar på dig - varför inte söka idag? Göteborgs Universitet söker en medarbetare på heltid som vill arbeta 3 månader – upp till 6 månader. Kan det vara du?

Göteborg är platsen där denna position är ledig. Göteborgs Universitet söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som civilingenjör, bioteknik. De har just nu ett ledigt jobb som civilingenjör, bioteknik som kan vara av intresse för dig. Sista ansökningsdagen till jobbet som civilingenjör, bioteknik hos Göteborgs Universitet är måndag den trettionde december 2024.


Jobbannons

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för kliniska vetenskaper är jämte fem andra institutioner en del av Sahlgrenska akademin. Här bedrivs forskning och utbildning som sätter människans hälsa och livskvalitet i fokus. Institutionen för kliniska vetenskaper är organiserad i fyra sektioner och 16 olika ämnesområden. Genom ett berikande samarbete med sjukvården och Sahlgrenska Universitetssjukhuset har vi utvecklat samprojekt och mötesplatser som gynnar både vården och forskningen.

Anställningen som biträdande forskare kommer att ligga under avdelningen för Obstetrik och Gynekologi, med placering vid Sahlgrenska Center for Cancer Research (SCCR).

Forskningsgruppen har en multiprofessionell sammansättning där molekylärbiologi, klinik, bioinformatik, och bioteknik möts för att driva forskningen framåt. Tillsammans arbetar gruppen bland annat med biomarkörer och diagnostiska screeningverktyg för tidig diagnos av gynekologisk cancer. Det aktuella projektet innebär främst optimering och validering av ultrasensitiva genpaneler för diagnostik av gynekologiskcancer. 

Arbetsuppgifter 

Arbetsuppgifterna kommer i första hand att vara laborativa, med fokus på uppsättning av bibliotek för next-generation sequencing. För analys av genererade data krävs enklare bioinformatik samt statistik, vilket därmed kommer att vara en del av arbetsuppgiften. Cellodling och experimentellt in vitro arbete kommer att bli aktuellt. Övriga arbetsuppgifter inkluderar sammanställning och visualisering av data, samt vetenskaplig presentation i skriftlig och muntlig form.

Kvalifikationer 

Behörig är den sökande som har en masterexamen, eller civilingenjörsexamen i Bioteknik eller relaterat fält. Tidigare erfarenhet av laborativt arbete är ett minimumkrav. Önskvärt är erfarenhet av arbete med dataanalys i miljöerna MATLAB, R eller Python. Tidigare erfarenhet av cellodling är mycket meriterande. Den sökande ska kunna uttrycka sig väl i vetenskaplig text på engelska. Arbetet kommer att ställa krav på självständighet och god analytisk förmåga. Den sökande ska vara ansvarskännande och arbeta med stor noggrannhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. En sammantagen bedömning av den sökande kommer att ligga till grund för beslutet vid tillsättning av tjänsten. 

Anställning 

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 100% i 6 månader med placering vid Institutionen för kliniska vetenskaper, obstetrik och gynekologi. Tillträde: Enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen 

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta forskare Anna Linder på mail: anna.linder@gu.se 

Fackliga organisationer 

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Ansökan skall innehålla CV, akademiska meriter, samt ett följebrev. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-12-30

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnGöteborgs Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning3 månader – upp till 6 månader
Organisationsnummer2021003153
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeCivilingenjör, bioteknik
YrkesområdeNaturvetenskap

Ansökan

Göteborgs Universitet söker en person till denna tjänst som civilingenjör, bioteknik med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som civilingenjör, bioteknik hos Göteborgs Universitet skickar du in din ansökan senast 2024-12-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Experimentella forskare inom elektrooptik

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker en person till tjänsten som civilingenjör, teknisk fysik i Linköping.

2024-12-20

Mer info

Forskare/ingenjör inom elektronik eller mekatronik

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker en person till tjänsten som civilingenjör, konstruktion, elektronik i Haninge.

2024-12-20

Mer info

Forskare inom signalbehandling för undervattenstillämpningar

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker en person till tjänsten som signalingenjör i Stockholm.

2024-11-29

Mer info